silgiSİZ

Cumartesi, Ekim 07, 2006

İş İlanı


İşsizlik ülkemizin realitelerinden biri. Bu yazımın birinci dereceden muhatapları iş arayan herkes ama öncelikle arana özellikleri veriyim.

Yönetici asistan konumunda görev yapacak, basinla ilişkileri yönetecek doktorasını bitirmiş veya halen yapıyor olan tercihen astronomi veya fizik konusunda egitimini almış olması gereken adayın bilgisayarda donanım ve yazılımdan iyi derecede anlayıp yabancı dilde mukemmel olması yeterli. Adayin ayrıca ingiltere de kalmaya veya yurt disi seyahatlerine hicbir engelininde olmamasi gerekiyor. Peki hemen adayların akıllarında oluşan konuya gelelim ''maaş''. Bu konuda da patron en az 4500 YTL yi gozden cikarmis durumda. Ne dusunursunuz? Bu bilgiler yeterli mi? Degil dimi? Kimdir bu firma veya sahibi kimdir? Tamam biraz da mustakbel patronunuz hakkında bilgi vereyim size.

Emrinde calisacaginiz insan 1942 yılında dogmus bir fizik bilim adamı. İlk esinin boşanma sebebi kendisinin onu bir köle gibi kullanması olmuş. Eski eşinin bir açıklamasında '' adam ogleyin ekonomi kitabi okuyo burnunu bile ben siliyorum ama buna ragmen beni bir hizmetci gibi goruyor'' dediği belirlenmiş. Kendisine göre ise eşi kendisini aldatmış. 3 cocuk ve bir torun sahibi olan bilim adamı bir hizmetcisi ile halen beraber yaşamaktalar.

Esas olarak egitimini kosmoloji uzerine bitirmiş olup uygulamalı matematik ve teorik fizik konularında ciddi tecrubeler edinmiş. Kendisinin tanınmasını sağlayan ''Zamanın kısa tarihi'' adlı eseri bugune kadar 9 milyon satarak bestseller e giren ilk bilimsel kitap olmuş. 21 yaşında yakalandğı bir hastalık neticesinde 38 yaşında tamamen bir yardımcıya ihtiyaç duyar bir hale gelmiş. Halen bir universitede matematik konusunda öğretim görevlisi olarakta çalışan müstakbel patronunuz son zamanlar da dış dünya ile irtibatını koparıyor diye çıkan söylentilere karşı ''bu benden cok dunya icin bir trajedi" diyerek cevap vermiştir. Kendisine ait bilgisayarlı koltuğu onun için vazgeçilmezleri arasında olan bilim adamımız ve sevgili patronunuz Stephen Hawkins' dir.

Evet uzmanlık alanı einstein teorilerini de kapsayan , quantum mekaniği, evrenin kökeni ve kara delikler olan S.Hawkins kendisine bir yardımcı asistan almayı düşünüyor. Peki siz düşünmez misiniz?

0 comments:

Yorum Gönder

<< Home